tehranwood تهران وود نماینده رنگ چوب  بورما واکس ایتالیا استان البرز

آموزش رنگ چوب

فهرست مطالب

نحوه رنگ کردن چوب ☑ آموزش رنگ چوب

در رابطه با انواع مختلف رنگ چوب سوال‌های زیادی پرسیده می‌شود. مانند، بهترین نوع رنگ چوب کدام است؟ بهتر است برای مصارف گوناگون چوب، از چه رنگی استفاده کنیم؟ آیا رنگ‌آمیزی چوب تاثیری در مقاومت و ماندگاری بیشتر چوب دارد؟ در واقع رنگ چوب انواع مختلفی دارد که روش‌های اجرای آن بر روی انواع چوب نیز متفاوت است. در ادامه این مقاله ب بررسی دقیق‌تر این موضوع خواهیم پرداخت.

اهمیت رنگ‌آمیزی انواع مختلف چوب چیست؟

در صنایع چوبی رنگ کردن چوب، اهمیت و مزایای قابل توجهی دارد. در واقع رنگ کردن چوب علاوه بر مقاومت و ماندگاری بیشتر سبب ایجاد ظاهری متفاوت‌تر و جذاب‌تر در چوب خواهیم شد. البته لازم به ذکر است که انتخاب مناسب نوع رنگ بسیار عامل مهمی در ماندگاری چوب است. چرا که در بسیاری از صنایع و لوازم چوبی به علت رنگ‌آمیزی و انتخاب غلط نوع رنگ دچار آسیب دیدگی می‌شوند.

رنگ کاری پوششی و رنگ‌ کاری غیر پوششی

یکی دیگر از موارد انواع مختلف رنگ چوب رنگ کاری پوششی و غیر پوششی است. که بسیاری از مشتریان در رابطه با تفاوت رنگ پوششی و غیر پوششی سوالاتی متفاوتی در این زمینه از ما می‌پرسند. اول از همه بهتر است یک توضیح مختصری در رابطه توضیح رنگ پوششی و غیر پوششی بدهیم. رنگ کاری غیر پوششی یعنی این که چوب رنگ را به خودش بگیرد ولی همچنان بافت چوب قابل مشاهده باشد. در واقع با رنگ‌کاری پوششی بافت و طرح چوب کاملا قابل نمایان است. به این ترتیب با انتخاب این نوع روش رنگ‌آمیزی چوب، قادر خواهید بود علاوه بر حفظ کردن بافت طبیعی چوب، یک رنگ زمینه‌ای دیگر هم به چوب ببخشید و حتی آن را با قسمت‌‌های دیگر محل زندگیی‌تان هماهنگ کنید. اما در رنگ کاری پوششی کاملا طرح چوب را می‌پوشانیم و در واقع نوع چوب کار رفته دیگر مشخص نیست.

 
به تهران وود خوش آمدید ! اگر در حال استفاده از مطالب سایت هستید حتما محتوای بسیار مفید این صفحه هم مطالعه کن !

چه رنگ‌های در رنگ‌آمیزی پوششی و غیر پوششی استفاده می‌شود؟

برای رنگ کاری غیر پوششی می‌توان از رنگ‌‌های روغنی (آلکیدی) و یا به طور حرفه‌ای تر از رنگ‌ روغن‌های گیاهی  (رنگ‌های پایه روغن که عموما وارداتی هستن) استفاده نمود. البته قدیمی‎‌ترها از شاپان برای رنگ کاری غیر پوششی استفاده می‌کردند. اما برای رنگ کاری پوششی، می‌توان از رنگ‌های اکرلیک استفاده کرد ولی چون، رنگ چوب جذب بالایی دارد باید حتما قبل از رنگ آمیزی انواع چوب را از طریق بتونه و آستری آماده کرد. آموزش رنگ چوب

پیشنهاد مشاهده: رنگ بورماواکس

رنگ‌های روغنی (آلکیدی)

لازم به ذکر است که این رنگ‌ها به عنوان انواع مختلف رنگ چوب عرضه نمی‌شوند ولی می‌توان از آن‌ها برای رنگ چوب هم استفاده کرد. در واقع رنگ روغن هم برای رنگ‌آمیزی پوششی قابل استفاده است و هم برای رنگ‌آمیزی غیر پوششی. این نوع رنگ، یعنی رنگ‌های روغنی در هر فروشگاه مربوط به چوب به فروش می‌رسد. این رنگ‌‌ها در حقیقت آلکیدی هستند و اگر چه به آن‌ها رنگ روغنی گفته می‌شود ولی کاملا شیمیایی هستند و با رنگ‌ها روغنی گیاهی وارداتی متفاوت می‌باشند. حلاله این نوع از رنگ تینر روغنی می‌باشد. البته افراد بسیاری هستد که با استفاده از بنزین به رقیق کردن رنگ روغنی می‌پردازند که در نتیجه زودتر خشک می‌شوند. ساده‌ترین روشی که برای رنگ کاری چوب به وسیله رنگ روغنی استفاده می‌شود، این است که آن را با حلل رقیق کنید و سپس با استفاده از قلم مو و یا یک دستمال تمییز آن را بر روی سطح چوب اعمال کنید. و در پایان لازم است رنگ اضافه موجود بر روی سطح چوب را با دستمال پاک کنید تا بافت چوب همزمان که رنگ را می‌پذیرد، بافت و طرحش نمایان شود. ‌

انتخاب حلال در رنگ‌های روغنی (آلکیدی) بسیار مهم است

لازم به ذکر است که تینر روغنی حلال غیر فوری محسوب می‌شود. و اگر رنگ را به این محلول اضافه کنید و بر روی سطح چوب بزنید مدت زمان خشک شدن آن طولانی خواهد شد. از طریق همین ویژگی تینر روغنی شما می‌توانید برای به دست آوردن رنگ غیر پوششی استفاده کنید. برای این کار لازم است در ابتدا رنگ را رقیق کنید و سپس با استفاده از یک قلم مو روی‌ کار میزنید، بعد از گذشت چند دقیقه رنگ را با یک دستمال تمیز از سطح چوب پاک می‌کنید. از آنجا که چوب خاصیت جذب رنگ دارد کمی از رنگ را به خود می‌گیرد ولی همچنان بافت و طرح خودش را حفظ می‌کند. نکته‌ای که باید به آن اشاره کرد این است که، هر چقدر زودتر باقیمانده رنگ را از سطح چوب پاک کنید، چوب رنگ حقیقی‌تری به خود خواهد گرفت. حلال‌ها دو دسته‌اند: فوری و غیر فوری. تینر و بنزین حلال‌های فوری هستند که بعد از اعمال بر روی سطح چوب فورا خشک می‌شوند.

پیشنهاد مشاهده: خدمات حلال و رقیق کننده رنگ

آموزش روغن زدن به چوب

روغن‌ها گیاهی

روغن گیاهی یکی از روش‌های رنگ کاری چوب می‌باشد. درسال‌های گذشته اغلب از مواد شیمیایی مانند سیلر، کلیر و نیم پلی استر برای پوشش سطح چوب استفاده میشد. اما با آمدن رنگ‌های گیاهی به عنوان یک روش رنگ کاری طبیعی در صنعت چوب شناخته شد. البته در گذشته از رنگ‌های گیاهی فراوری نشده مانند روغن کتان، روغن کنجد برای پوشش دهی سطح چوب استفاده می‌گردید اما این رنگ‌های فراوری نشده و خام مشکلاتی را برای چوب به وجود می‌آوردند. امروزه بسیاری از شرکت‌های تولید کننده رنگ چوب، اقدام به تولید نسل جدیدی از رنگ‌های روغنی کرده‌اند که ما آن‌ها را به اسم روغن گیاهی می‌شناسیم. در واقع آن‌ها با ایجاد تغییراتی در ساختار این روغن‌های گیاهی، اشکالات این نوع رنگ را برطرف کرده‌اند. روغن گیاهی چوب در حال حاضر یکی از محبوب‌ترین انواع مختلف رنگ چوب شناخته می‌باشد. این نوع روغن‌ها، طرح و نقش چوب را تغییر نمی‌دهند در نتیجه زیبایی چوب همچنان حفظ می‌شود. یکی دیگر از عوامل محبوبیت این نوع پوشش چوب، استفاده اجرای آسان آن است. در واقع روغن گیاهی چوب برای پوشش نهایی چوب و یا همان مرحله انتهایی پوشش دهی استفاده می‌شود.

مزایای استفاده از روغن گیاهی چوب

  1. مواد طبیعی و بدون voc ترکیبات آلی فرار و گازهای خاصی که از جامدات و یا مایعات خاصی منتشر می‌شوند، تحت عنوان voc شناخته می‌شوند. در واقع این نوع مواد شیمیایی اثرات نامطلوبی کوتاه مدت و همچنین بلند مدتی بر روی انسان می‌گذارد. علاوه بر این، روغن‌های گیاهی به علت فاقد بودن مواد شیمیایی بسیار سازگار با طبیعت می‌باشد.
  2. افزایش مقاومت چوب در برابر رطوبت روغن‌های گیاهی سبب افزایش مقاومت رنگ و چوب در برابر رطوبت می‌شود. که این موضوع به خصوص در سطوحی که با رطوبت در تماس هستند دارای اهمیت استو برای مثال میز ناهار خوری چرا که چوب‌ها به شکل خام در برابر رطوبیت ماندگاری طولانی ندارند.
  3. نگه‌داری آسان و ترمیم رنگ خراش‌ها و آسیب دیدگی‌های سطح چوب را می‌توان از طریق انواع مختلف رنگ چوب و همچنین روغن‌های گیاهی که در انتها استفاده می‌شود ترمیم کرد.

نکاتی که در رنگ کاری غیرپوششی

نکاتی که در رنگ‌کاری غیرپوششی باید در نظر گرفت

آماده‌سازی سطح چوب و سنباده کاری

لازم است قبل از اعمال هر نوع رنگ و یا جلا سطح چوب را به خوبی سنباده کنید. اگر چوب را سنباده نکنید بعد از اتمام کار چیزی که نصیبتان می‌شود یک کار بی‌کیفیت و دارای سطح ناهموار است. سنباده کاری یکی از روش‌های مرسوم پیش از رنگ آمیزی چوب می‌باشد که باعث می‌شود چوب یکنواخت‌تر رنگ را جذب کند. در نتیجه اگر چوب را به خوبی سنباده نزنید چوب رنگ را بسیار بیشتر جذب می‌کند و رنگ چوب از حد انتظار شما تیره‌تر خواه شد.

در نظر گرفتن نوع چوب

جنس چوب در کیفیت پوششی انواع مختلف رنگ چوب بسیار مؤثر و مهم است. باید این نکته را مد نظر بگیرید که چوب‌های مختلف دارای رنگ جذب متفاوت هستند و یکی از مهم‌ترین تفاوت چوب‌ها همین خاصیت رنگ پذیری آن‌ها می‌باشد. برای مثال چوب نراد یکی از انواع چوب‌هایی است که رنگ را به صورت خیلی غیر نواختی جذب می‌کند بنابراین اگر سطح چوب را با مراحل پیش از رنگ کاری آماده نکنیم قطعا نتیجه کار بسیار نامرتب است. البته لازم است بدانید برای چوب‌هایی مانند نراد و کاج که خاصیت رنگ پذیری نامناسبی دارند، در بازارهای بین‌المللی ماده‌ای عرضه می‌شود که توصیه می‌کنند قبل از زدن رنگ اصلی بر سطح چوب از این ماده استفاده کنند. این ماده تحت عنوان prestain یا wood conditioner به فروش می‌رسد. رنگ کاری پوششی

 رنگ کاری پوششی

در رنگ کاری پوششی، به واسطه رنگی که بر سطح چوب زده می‌شود، بافت و طرح چوب مشخص نیست. اگر شما قصد دارید که از رنگ کاری پوششی استفاده نمایید فقط باید یک سطح کاملا یک دست از نتیجه کار حاصل شود. بنابراین در این نوع از  رنگ کاری مشخص نیست که از چه نوع چوبی استفاده کرده‌اید. لازم است بدانید در این روش از رنگ کاری اگر سطح چوب ایراداتی از قبیل برامدگی یا خراشی داشته باشد بعد از مراحل رنگ کاری خیلی بیشتر این ایرادات خود را نمایش می‌دهند. در نتیجه در رنگ کاری پوششی اهمیت مراحل زیرسازی و صاف کردن سطح بسیار پر اهمیت است تا نتیجه کار تمیز و یک دست باشد. رنگ‌های روغنی (آلکیدی) که پیش‌تر به آن پرداختیم و معرفی شدند، می‌توانند برای رنگ کاری پوششی هم مورد استفاده قرار بگیرند. اما در این حالت باید از حلال غیر فوری (تینر روغنی) برای رقیق کردن آن استفاده کرد. همچنین می‌توان از رنگ‌های بر پایه‌ی آب و اکرلیک نیز استفاده کرد. البته لازم به ذکر است که رنگ‌هایی بر پایه آب هم در مدت زمانی کمی زود خشک می‌شوند و شاید اجرای رنگ پوششی توسط این نوع رنگ خیلی کار ساده‌ای نباشد و نیاز به سرعت عمل بالایی داشته باشد. نکته‌ای دیگری که در رابطه با رنگ کاری پوششی وجود دارد این است که، رنگ‌های روغنی طبیعی مانند ازمو و مونوکوت هم برای رنگ کاری پوششی مناسب و قابل استفاده نیستند چرا که به سرعت جذب چوب می‌شوند در نتیجه فقط برای رنگ کاری غیر پوششی از این رنگ استفاده می‌گردد.

به طور خلاصه مراحل رنگ پوششی شامل موارد زیر است:

  1. پر کردن خلل و فرج با بتونه مخصوص چوب
  2. سنباده کاری
  3. اعمال یکدست پرایمر با آستری یا بتونه سفید سلولزی
  4. اجرای رنگ اصلی

استفاده از رنگ‌های فوری در رنگ چوب

رنگ‌های فوری که در بازار رایج هستند شامل، سیلر، کیلر، نیم پلی استر، تمام پلی استر و … شناخته می‌شوند. البت باید بدانید که رنگ‌های فوری فقط شامل مواردی که ذکر شد نیستند و انوع مختلفی از این رنگ‌‌ها در بازار عرضه می‌شود. در پوشش‌هایی مانند سیلر، کیلر، نیم پلی استر و … در حالت عادی این رنگ‌ها همانند عسل غلیظ هستند و برای این که بتوان آن‌ها را برای رنگ کاری سطح چوب استفاده کرد نیاز است از یک رقیق کننده استفاده کنید مانند تینر که یک رقیق کننده محسوب می‌شود. به تینری مورد استفاده در رنگ‌های فوری، تینر فوری گفته می‌شود و مانند آب بی‌رنگ است اما بوی بسیار تندی دارند و خاصیت خورندگی و پاک کنندگی بسار بالایی دارند. رنگ‌های فوری را می‌توان با استفاده از قلم مو و یا پیستوله بر روی چوب اجرا کرد. که البته بهترین روش رنگ کاری با رنگ‌های فوری استفاده از پیستوله بادی است. واکس طبیعی چوب

واکس طبیعی چوب

یکی دیگر از مواردی که در انواع مختلف رنگ چوب مورد استفاده قرار می‌گیرد. واکس طبیعی است. در واقع واکس‌های طبیعی هم نسل رنگ‌ها دیگر چوب هستند که از روش‌های قدیمی ساخت رنگ الهام گرفته‌اند. به عنوان مثال در گذشته روغن بزرک و موم عسل را با گرمای بسیار پایین ترکیب می‌کردند تا یک واکس طبیعی و مقاوم بدست آید. شرکت‌های تولید کننده هم از این روش‌ها استفاده کرده‌اند و با ترکیب کردن مواد طبیعی و غیر طبیعی انواع مختلف واکس را با رنگ‌ها و بوهای مختلف روانه بازار کرده‌اند. نحوه استفاده از این واکس‌ها بسیار آسان است و نیاز به هیچ دستگاه خاصی ندارد. شما می‌توانید حتی از طریق یک دستمال تمیز سطح چوب را آغشته به این واکس کنید.

پتینه چوب

پتینه چوب دنیای بزرگ و پیچیده‌ای دارد. در واقع نمی‌توان از یک سبک، روش، ابزار و یا ماده خاصی برای پتینه کاری نام برد. شما می‌توانید از انواع مختلف رنگ چوب و هر طرحی برای پتینه کاری استفاده کنید. گاهی پتینه کاری با رنگ روغنی اجرا می‌شود و گاهی با رنگ فوری، گاهی با رنگ دکوراتیو اجرا می‌شود و گاهی هم با رنگ پلاستیک و … همه این نمونه کارها ارزشمند هستند و طرفداران زیادی دارند.

پیشنهاد مشاهده: خدمات پتینه، طلاکاری و کهنه کاری

برای اجرای پتینه کاری اصولا به ابزار خاصی نیازمند نیست. لازم است بدانید که معمولا از پتینه کاری برای رنگ کاری سازه‌های قدیمی چوبی و لوازمی که رنگ آن‌ها از بین رفته است و پر خط و خش هستند استفاده می‌شود. تهران وود در هر زمان آماده_ی خدمت رسانی به شما عزیزان-min متخصصین تهران وود در هر زمان آماده‌ی خدمت رسانی به شما عزیزان در زمینه های مختلف خرید رنگ چوب، پتینه کاری و … هستند. می‌توانید همین الان با ما تماس بگیرید و با دریافت مشاوره کاملا رایگان از راهنمایی و مشاوره متخصصین تهران وود بهره‌مند شوید.

تماس : 09353234811 📞

رنگ آمیزی چوب و ترمووود

برای تهیه انواع مختلف رنگ چوب و ترمووود می‌توانید از طریق صفحه محصولات اقدام کنید و یا با تماس با شماره‌ تلفن‌های تهران وود از مشاوره رایگان کارشناسان ما بهره‌مند شوید.ترمووود و چوب طبیعی در رنگ‌های مختلفی در بازار یافت می‌شوند، ما در این مطلب نکات مربوط به نجوه رنگ آمیزی ترمووود را بیان می‌کنیم. مراحل رنگ آمیزی بر روی چوب طبیعی با ترمووود کمی متفاوت است که در ادامه سعی می‌کنیم بیشتر در مورد این تفاوت ها توضیح دهیم.

آیا ترمووود هم نیاز به رنگ دارد؟

ترمووود هم، مانند سایر چوب های طبیعی نیاز به رنگ آمیزی دارد، دلایل رنگ آمیزی ترمووود از دو جنبه قابل توضیح است. جنبه اول آن ایجاد زیبایی بصری است به نحوی که با رنگ کردن ترمووود می‌توان سلیقه‌های مختلف مصرف کنندگان را پوشش داد. جنبه دوم و مهم‌ترین فایده رنگ آمیزی چوب طبیعی و ترمووود محافظت از آنها در مقابل شرایط محیطی است که خود به دو دلیل عمده انجام می شود: محافظت از ترمووود در برابر اشعه ماوراء بنفش خورشید باید به این نکته توجه داشته باشید که در صورت عدم رنگ آمیزی ترمووود، رنگ دانه‌های موجود در چوب در اثر قرارگیری در مقابل اشعه خورشید از بین رفته و به مرور زمان رنگ چوب یا ترمووود به حالت خاکستری یا نقره ای تغییر رنگ خواهد داد. در نتیجه شکل ظاهری چوب به صورت کهنه و کم رنگ خواهد شد که این مساله در موقعیت هایی که از چوب بعنوان نما در مقابل آفتاب استفاده می‌شود بسیار حائز اهمیت است. محافظت از ترمووود در برابر اشعه ماوراء بنفش خورشید

محافظت از ترمووود در برابر رطوبت

در سطح چوب حفره‌هایی وجود دارد که مکان امنی برای رشد قارچ‌ها و انواع کپک‌هاست و رنگ آمیزی چوب باعث پر شدن حفره های موجود در چوب شده و تمامی خلل و فُرج های آن را پوشش می دهد، بنابراین رطوبت نمی‌تواند به داخل چوب نفوذ کند و چوب درمقابل نفوذ حشرات و قارچ ها ایمن می‌گردد. حتما بخوانید: تولید ترمووود و مراحل فرآوری این محصول از چوب طبیعی

مراحل رنگ کاری چوب و ترمووود

در این قسمت مراحل رنگ آمیزی چوب را به صورت ساده و گام به گام به شما آموزش خواهیم داد. رنگ آمیزی به طور کلی به سه بخش سنباده زنی و رنگ آمیزی و لاک محافظ تقسیم می شود. همانطور که قبلا اشاره کردیم رنگ کردن چوب طبیعی و چوب ترمووود در برخی از مراحل کمی متفاوت است. درمورد رنگ آمیزی چوب ترمووود بدلیل اینکه شرکت ها آن را به صورت پولیش شده و پرداخت شده به بازار عرضه می‌کنند، نیازی به مرحله سنباده زنی ندارد و چنانچه در بعضی قسمت‌های چوب ترمووود زدگی وجود داشت، می توان آن را با سنباده 400 رفع کرد.

مرحله اول: سنباده زنی چوب طبیعی

برای رنگ آمیزی سطح چوب باید صاف و صیقلی باشد، یعنی باید قبل از رنگ کردن بوسیله سنباده سطح چوب را صیقل داد. برای اینکار باید از سنباده های مختلفی استفاده کرد. نوع سنباده بستگی به سطح چوب دارد، به عنوان مثال هر چه سطح زبری چوب بالاتر باشد باید از سنباده‌های درشت‌تر مثل سنباده 80 استفاده کرد. ولی در مقابل هرچه سطح چوب نرم‌تر باشد می‌توان از سنباده های ضعیف‌تر مثل سنباده های 220-400 برای پرداخت استفاده کرد.

انواع و درجه بندی سنباده

سنباده‌ها در انواع درجه‌بندی ارائه می‌شوند که نسبت به زبری سطح چوب می‌توان از آنها استفاده کرد. در جدول زیر درجه‌بندی مختلف سنباده متناسب با زبری چوب نمایش داده شده است.

درجه فوق‌العاده نرم خیلی نرم نرم متوسط زبر خیلی زبر فوق‌العاده زبر
شماره 400 تا 600 220 تا 380 160 تا 200 120 تا 150 80 تا 120 40 تا 80 12 تا 30

سنباده را تا زمانی که سطح چوب صاف و صیقلی شود ادامه می_دهیم

نحوه سنباده زدن

همانطور که در بالا گفته شد برای رنگ آمیزی با توجه به سطح چوب سنباده‌های مختلفی را برای صیقل دادن استفاده می‌کنند که اگر سطح چوب زبر بود سنباده 80 و اگر نرم بود سنباده 220-400 تهیه می‌کنیم. بعد از انتخاب سنباده، چوب را روی سطح صاف قرار داده و در جهت راه چوب کشیدن سنباده روی سطح چوب را شروع می‌کنیم. منظور از راه چوب همان خطوطی هستند که در امتداد چوب کشیده می‌شوند و سنباده زدن در جهت این خطوط اهمیت زیادی دارد.سنباده را تا زمانی که سطح چوب صاف و صیقلی شود ادامه می‌دهیم، می‌توان با کشیدن دست روی چوب از هم سطح شدن چوب مطمئن شد.سنباده را تا زمانی که سطح چوب صاف و صیقلی شود ادامه می_دهیم

پاک سازی چوب بعد از سنباده زنی

در آخر پس از آن که سطح چوب کاملا صاف و صیقلی شد خیلی مهم است که سطح چوب را به وسیله یک دستمال تمیز و نمدار پاک کنیم تا هرگونه براده چوب یا خاکی که به وسیله سنباده به وجود آمده است از سطح چوب پاکسازی شود. نهایتا اگر دیدید که سطح چوب کاملا صاف و صیقلی نشده است با استفاده از سنباده 400 آن را یکبار دیگر پرداخت کنید تا کاملا سطح چوب صاف و یک دست شود و دوباره با استفاده از دستمال نمدار سطح چوب را پاکسازی نمایید.

مرحله دوم: رنگ آمیزی ترمووود و چوب

مرحله رنگ آمیزی برای چوب طبیعی و ترمووود یکسان است. برای رنگ آمیزی اولین مرحله انتخاب رنگ مناسب خواهد بود، بعد از انتخاب رنگ ابتدا آن را طبق دستورالعمل خود رنگ که اکثرا به طور کامل بر روی قوطی رنگ نوشته شده است آماده می‌کنیم. سپس می‌توانیم به وسیله تنظیف، قلم و اسفنج رنگ آمیزی روی چوب را آغاز کنیم. از طریق هر 3 مورد می‌توان به راحتی کار رنگ آمیزی را آغاز کرد ولی ما در ادامه کار با اسفنج را برای شما توضیح داده‌ایم.

انتخاب رنگ مناسب برای چوب

برندهایی مختلفی از رنگهای مخصوص چوب طبیعی و ترمووود در بازار موجود است اما پیشنهاد ما استفاده از رنگ Minwax است، چراکه با داشتن کیفیت و دوام بالا در کنار قیمت مناسب انتخاب معقولانه‌‌تری نسبت به دیگر برندهای موجود است.

آماده‌سازی رنگ قبل از رنگ آمیزی چوب

در مورد رنگ Minwax قبل از شروع، قوطی رنگ را باید به خوبی تکان داد تا محتویات رنگ کاملا مخلوط شوند. تقریبا در تمامی انواع رنگ ها شروع کار به همین طریق است و برخی از رنگ‌ها نیز به مکمل نیاز دارند که باید به دستورالعمل شرکت سازنده توجه کرد. البته بهتر است برای جلوگیری از تولید حباب در داخل قوطی، رنگ را با استفاده از یک وسیله به آرامی هم بزنیم.

شروع دست اول رنگ آمیزی

پس از آماده‌سازی رنگ، اسفنج را به رنگ آغشته می کنیم و از سمت راه چوب شروع به رنگ کردن چوب می‌کنیم، این کار را تا زمانی که سطح چوب کاملا به رنگ آغشته شود ادامه می‌دهیم. مانند سنباده زنی که در راه چوب انجام می‌شد، رنگ آمیزی در راه چوب نیز دارای اهمیت فراوانی است.

انتظار برای خشک شدن رنگ

بعد از رنگ آمیزی اجازه می‌دهیم که رنگ کاملا به داخل چوب نفوذ کند. در مورد رنگ‌های برند Minwax مدت زمان نفوذ رنگ به چوب و خشک شدن آن حدود 4 الی 8 ساعت می‌باشد. پس از خشک شدن کامل رنگ، چک می‌کنیم که سطح چوب صاف و صیقلی باشد و اگر نبود دست دوم رنگ آمیزی را آغاز می‌کنیم.

دست دوم رنگ آمیزی روی چوب

همانطور که گفته شد پس از خشک شدن کامل رنگ در صورت صاف و صیقلی نبودن سطح چوب شروع به رنگ آمیزی برای بار دوم می‌کنیم. برای این کار با سنباده 400 خیلی نرم یکبار دیگر روی چوب سنباده می‌زنیم تا سطح آماده رنگ آمیزی نهایی شود.سپس با دستمال نمدار دوباره سطح چوب را پاکسازی کرده و شروع به رنگ کردن چوب می‌کنیم و زمان می‌دهیم تا رنگ کاملا خشک شود.

مرحله سوم: استفاده از لاک محافظ

به دلیل اینکه رنگ‌های چوب به تنهایی قابلیت محافظت چوب در برابر اشعه UV را ندارند، توصیه می‌شود که حتما از لاک محافظ بعنوان آخرین مرحله از رنگ آمیزی چوب و ترمووود استفاده شود.لاک محافظ به صورت شفاف و بیرنگ است که علاوه بر محافظت چوب درمقابل اشعه UV، جلای خیلی بهتر و براق‌تری به چوب و رنگ آن می‌دهد. نحوه انجام این مرحله نیز دقیقا طبق مرحله رنگ آمیزی چوب است. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درصد مقاله را مطالعه کردید.